Top

Ruilen en retourneren

Herroepingsrecht

In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via internet recht op een "afkoelingsperiode" van 14 dagen na aflevering van het artikel/product. Binnen deze periode mag een artikel/product worden teruggestuurd zonder opgaaf van reden.

Gebruik maken van het herroepingsrecht is wettelijk aan een aantal regels verbonden.

Zo moet tijdens deze termijn de consument zorgvuldig omgaan met het artikel/product en de verpakking. Hij/zij zal het artikel/product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij/zij het artikel/product wenst te behouden. Indien hij/zij van zijn/haar herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij/zij het artikel/product met alle geleverde toebehoren in de originele staat en verpakking aan de webshop van De Studio retourneren. Artikelen/producten die beschadigd, incompleet of voor langere tijd gebruikt/gedragen zijn, komen niet voor retour sturen in aanmerking. De kosten en het risico van het retourneren zijn voor rekening van de consument. De webshop van De Studio is verplicht om binnen 30 dagen het bedrag terug te betalen dat reeds door de consument betaald is.
 
Let op! Op maat gemaakte artikelen mogen NIET geretourneerd worden. 

Ruil- en retourprocedure

Als u een artikel retour wilt sturen kan dat mits het artikel ongedragen en niet vermaakt of beschadigd is. Het dient dus volledig in de originele staat te zijn, inclusief verpakking (niet bedoeld de luchtkussen envelop voor verzending).

Armbanden die speciaal voor u op maat gemaakt zijn, kunt u niet retour sturen.
Meet uw polsmaat dus nauwkeurig met een meetlint op.

 

De ruilings- of retourtermijn is veertien dagen vanaf datum levering. Wanneer u gebruik wenst te maken van het herroepingsrecht, dient u dat eerst aan te kondigen door het "Herroeping formulier" volledig in te vullen en te versturen. (Zie onderaan deze pagina). U ontvangt hiervan géén bevestiging. Wij maken hier notitie van. U hoeft dus niet te wachten met retour sturen.

Daarna kunt u  het > “retourformulier” < downloaden.  Dit formulier print u uit en vult u volledig in. Het ruil- en retourformulier voegt u bij de retourzending. U blijft verantwoordelijk voor deze zending tot op het moment dat het bij de webshop van De Studio ontvangen is. U ontvangt van ons dan ook een ontvangstbevestiging van uw pakje. 
De verzendkosten voor het retourneren zijn voor uw eigen rekening. Als u het pakje onvoldoende of niet frankeert, zullen wij die kosten verrekenen met de retourbetaling.


Let op! Wanneer de ruilingstermijn van 14 dagen is verstreken en u stuurt een artikel toch retour, dan nemen wij die retour NIET in behandeling. 

*De verzendoptie "brievenbuspakje" (Uw pakje volgen met een track & trace nummer) is een dienst. Bij volledige retournering van uw bestelling ontvangt u die kosten niet retour. De normaal betaalde verzendkosten ontvangt u wel retour mits de gehele bestelling retour gestuurd wordt. Wanneer u een deel van de bestelling behoudt, worden de eventueel betaalde verzendkosten niet terugbetaald.

 

Retour

Het volledige aankoopbedrag van het artikel storten wij terug op uw rekening. NB: Wanneer u via PayPal met uw creditcard heeft betaald, kan het tot 30 dagen duren voordat de retourbetaling zichtbaar is op het creditcardafschrift. In alle andere gevallen duurt het slecht enkele dagen. 
 

Ruiling
- Wanneer het een ruiling betreft van hetzelfde aankoopbedrag, berekenen wij geen kosten.
- Wanneer het een ruiling betreft voor een artikel met een lager aankoopbedrag, storten wij het verschil in aankoopbedrag terug op uw rekening.
- Wanneer het een ruiling betreft voor een artikel met een hoger aankoopbedrag, dient u het verschil in aankoopbedrag eerst te voldoen.

Na ontvangst van uw pakje en eventuele financiële afwikkeling, sturen wij het gewenste artikel naar u toe op de gebruikelijke manier.

Stap voor stap:

  1. Vul onderstaand formulier in en klik op verstuur. U ontvangt hiervan géén bevestiging.
  2. U kunt het ruil- en retourformulier in pdf-formaat downloaden vanaf de website. Volg daarvoor de link "retourformulier" (zie hierboven).
  3. Print het retourformulier wat u zelf hebt gedownload. Mocht dat niet lukken dan kunt u ons mailen en vragen om het ruil- en retourformulier. Een mailtje met het juiste formulier ontvangt u binnen 24 uur na uw verzoek. Als uw printer stuk is kunt u alle informatie op een A4 schrijven en meesturen. Zorg dan wel dat u geen belangrijke info vergeet en dat het goed leesbaar is. 
  4. Vul het retourformulier volledig in.
  5. Maak uw pakje verzendklaar (gebruik daarvoor een deugdelijke verzendverpakking, een papieren envelop voor brieven is dat niet).
  6. Voeg het retourformulier in het pakketje toe.

Aangezien u zelf verantwoordelijk bent voor het pakketje totdat wij het in ontvangst hebben genomen, kiest u zelf voor de verzendmethode. Wilt u geen risico nemen, kies dan voor “Track & Trace” van PostNL. De kosten hiervan bedragen € 6,95. Tegenwoordig kunt u ook gebruik maken van "Brievenbuspakje". De kosten daarvan zijn € 3,95. Zo kunt u het pakketje volgen en zien wanneer wij het ontvangen hebben. Met DHLforYOU kunt u het pakje ook volgen.

U krijgt van ons een ontvangstbevestiging via uw mail.
Afhankelijk van de situatie ontvangt u het aankoopbedrag retour, betaalt u bij of ontvangt u het verschil retour.  (zie Ruiling)

Als u een ander artikel wenst,  sturen wij dat/die artikel(en) naar u toe op de gebruikelijke manier.
 
 
Wilt u wat ruilen of retour sturen, gebruik dan onderstaand formulier en download ook het ruil- en retourformulier in groen geschreven op deze pagina om mee te sturen met uw retourzending.

Aan:
DE STUDIO
Jakob Brasserstraat 25
4361AV Westkapelle
destudio@zeelandnet.nl
Van:
@
Retouren:
Ik deel hierbij mede dat ik onze koopovereenkomst annuleer betreffende de volgende bestelling:
Feedback:
Help onze diensten te verbeteren door een reden te geven, dit is niet verplicht.