Top

Omgeving

Westkapelle en omgeving

"De Kreek" naast De Studio gelegen. Bekijk de video voor een impressie.

Het strand van Westkapelle. Bekijk de video voor een impressie.

Westkapelle ligt op de punt van Walcheren en is bekend om zijn vuurtorens en de rode daken.
Van hieruit kunt u alles ondernemen. Wilt u van de zon, zee en strand genieten, of zoekt u de rust in het natuurgebied rondom Westkapelle. Vanuit het dorp heeft u aansluiting op diverse fietsroutes. En als u de dag wilt afsluiten dan kan dit in één van de vele cafés of u gaat lekker eten in één van de vele restaurants.
Ook in het dorp zelf kunt u genieten van winkels, maar ook bij activiteiten zoals het typische "Ringrijden" en de weekmarkt op vrijdag. 
Kortom: Westkapelle is een genot om te vertoeven. Ontdekt u het zelf!

Verder zit u ook vlakbij de badplaatsen Domburg en Zoutelande. Met de auto bent u ook zo in de prachtige steden Middelburg, Vlissingen en Goes.  

Middelburg 16 km

In de negende eeuw vormde Middelburg de middelste burg in Zeeland, een vluchtheuvel omringd door grachten. Middelburg groeide uit tot een belangrijke handelsstad, waarvan nog steeds verschillende sporen terug te vinden zijn. Zo verwijzen verschillende straatnamen of namen van huizen naar een tijd van slavenhandel, VOC en Middelburg als welvarende koopstad.

 

Een echte aanrader, is het maken van een rondvaart door de grachten van Middelburg. Tijdens deze rondvaart vertelt een gids alles over de geschiedenis van Middelburg als handelsstad. Zo vaart u o.a. langs de Bierkaai, de Turfkaai en de Houtkaai, welke verwijzen naar het product dat hier vroeger verhandeld werd. Ook voert de rondvaart u langs pakhuizen en koopmanshuizen aan o.a. de Rouaansekaai, Rotterdamsekaai en Londensekaai. Het ‘oude’ Middelburg vertelt over een tijd van grote welvaart, de VOC en open handelsverbindingen naar zee.

 

Ook het historische centrum van Middelburg biedt leuke uitstapjes. Ooit was Middelburg, na Amsterdam, de stad met de meeste historische gebouwen. Ook nu nog vind je in Middelburg veel monumentale panden. Naast de historie, biedt Middelburg ook een gezellige binnenstad met een groot winkelaanbod. Een dagje Middelburg kan veelzijdig ingericht worden met een interessant stukje cultuur, een middagje shoppen en een lekker hapje eten bij één van de eetgelegenheden in het centrum.

 

Vlissingen 16 km

Een bezoek aan de stad Vlissingen, staat in het teken van ‘de Zee’. Vlissingen beschikt over een kilometerslange boulevard met open zicht op zee. De boulevards zijn geschikt als fiets- of wandelroute, daarnaast zijn er tal van restaurants, cafés en bars te vinden om te vertoeven met zicht op het water.

 

Het is zeker de moeite waard om een tochtje over de Vlissingse boulevard te maken, zo passeert u o.a. Restaurant ‘De Gevangenentoren’, een restant van de in de 15e eeuw gebouwde stadsmuur. Verder pronkt het standbeeld van Michiel de Ruyter aan het eind van de boulevard, om vanaf de boulevard terecht te komen op het Bellamypark. Een gezellig plein met verschillende eet- en drinkgelegenheden. Ook bevindt zich hier de Reptielen zoo ‘Iguana’, waar u een bezoek kunt brengen aan verschillende amfibieën, reptielen en insecten.

 

Verderop gelegen bevindt zich Piratenpark & Zeeaquarium ‘Het Arsenaal’ met attracties, zoals ‘Papegaaieneiland’, ‘Schuimers & Schavuiten’ en ‘De Scheepssimulator’. Daarnaast toont Het Arsenaal Zeelands grootste verzameling zeedieren, erg indrukwekkend.

 

Veere 19 km

Een vakantie in Zeeland is niet compleet zonder bezoek aan het pittoreske stadje Veere. In dit kleine stadje, zijn tal van historische gebouwen te vinden. Op de markt in Veere kunt u genieten van de gezelligheid tussen tal van terrasjes, winkeltjes en goede restaurants. In het zomerseizoen worden vroegere tijden in ere gehouden op de historische markt, welke wekelijks op dinsdag te bezoeken is. De markt staat dan vol met kraampjes met leuke souvenirs, kleding, lekkernijen en allerlei andere ‘hebbedingentjes’. Daarnaast gaat iedereen gekleed in historische kostuums, wat de sfeer van vroeger nog sterker maakt.

 

Ook de Kaai is een toeristische trekpleister, een bezoek aan de Jachthaven of heerlijk vertoeven aan het water op een van de vele terrassen. De Campveerse Toren maakte in de 14e eeuw onderdeel uit van de stadsvesting en speelde vroeger een belangrijke rol in tijden van internationale handel. Ook nu nog is de Campveerse Toren niet weg te denken uit het oude stadje Veere.

 

Andere aanraders in Veere: oud Hollands snoep bij Oma’s Snoepwinkeltje, genieten van Suster Anna’s pannenkoeken op de markt, een bezoek aan het Veerse stadhuis met één van de mooiste carillons van Nederland of gewoon lekker uitwaaien tijdens een wandeling of fietstocht langs het Veerse Meer.

 

Domburg 7 km

Breng een bezoek aan Zeelands oudste badplaats: Domburg. Domburg leent zich ’s zomers erg goed voor een dagje strand, verder zijn er tal van strandpaviljoens en heerlijke restaurants te vinden voor een hapje en een drankje. In het hoogseizoen kent het stadje een bruisend uitgaansleven met meerdere cafés en kroegen. Ook ’s winters is een strand- of boswandeling in Domburg zeker aan te raden.

Naast een breed en goed onderhouden strand, kent Domburg ook een zeer gezellig centrum. Verschillende souvenirshops, kledingwinkels en woonwinkels, maken dat er voor ieder wat wils is. Met tal van restaurants (Italiaans, Mexicaans etc.) biedt Domburg ook afwisseling in eetgelegenheden. Net iets buiten het dorp vindt u De Roompot: Beach Resort, vakantiepark, welness en zwemparadijs. Tussen Domburg en Oostkapelle bevindt zich Kasteel Westhove, een vroeger verblijf voor verschillende bisschoppen, prinsen en andere adellijke personen. Tegenwoordig functioneert het slot als hostel. Ernaast gelegen vindt u het Zeeuws Biologisch Museum, met aangrenzend het bos en het strand. Tevens aanraders voor een verfrissende wandeling.

 

Van oudsher is Domburg een geliefde badplaats voor de ‘elite’. Ook veel kunstenaars wisten hun weg naar Domburg te vinden. Zowel Piet Mondriaan als Jan Toorop, brengen begin 20e eeuw de zomerperiodes door in de Zeeuwse badplaats. Verschillende werken die zij in deze periode gemaakt hebben, werden later wereldberoemd. Domburg werd hierdoor bekend als ‘kunstenaarsdorp’.

 

Goes 43 km

Ga gezellig winkelen in Goes. Shop till you drop in het sfeervolle hart van Zeeland: Goes. De variëteit aan winkels in Goes is groot. De winkelstraten in de binnenstad zijn bijzonder van karakter. Door het middeleeuwse en fijnmazige stratenpatroon is een winkelgebied ontstaan waar veel te ontdekken valt.

 

Winkelstraten, zoals de Lange Kerkstraat en de Lange Vorststraat, bieden een breed scala aan winkels, een sterke combinatie van bedrijfsketens en zelfstandige ondernemers. De verschillende straten vormen een compleet winkelcircuit waar het heerlijk dwalen is. Het is in Zeeland alom bekend: "Geef me een gulden en ik ga naar Goes." Met andere woorden: wie van winkelen houdt, komt naar Goes. Goes heeft een ruim aanbod aan budgetwinkels, en tegelijkertijd zijn bijna alle grote merken er te vinden. Goes heeft daarbij vele zelfstandige winkels en bijzondere boetiekjes naast de landelijke ketens.